„Spomenici treba da stoje, ali život stoji iznad spomenika“, ovim riječima započeo je svoj govor naš poznati glumac Rade Šerbedžija na svečanom domjenku u vinariji Burnum koja je u petak 23. rujna otvorila vrata svoje novouređene kušaonice i modernog vinskog podruma.
Kao jedan od članova zadruge „Vrbničko selo“ i domaćin otvorenja Rade je istaknuo koliko je ponosan na svog prijatelja Nikolu Damjanića, pokretača zadruge, koji je odlučio ovim projektom vratiti u svoj rodni kraj.
Osvrnuo se Rade na rimski „Burnum“ spomenik koji ovdje stoji već 2000. godina i po kojem je vinarija i dobila ime nadodavši da spomenici treba da stoje, ali „život je iznad spomenika“ naglasivši još jednom Nikolinu viziju da vrati optimizam i nadu u bolji život ljudima koji ovdje žive.
Nije to bio mali zalogaj priznao je Nikola, zahvalivši se prijateljima investitorima koji su ga također podržali u njegovoj „ludoj“ ideji. Zajedničkim sredstvima i uz pomoć fondova EU unije zasadili su možda i najveći vinograd u Šibensko-kninskoj županiji koji broji oko 30 000 loza i 3000 sadnica badema. Ima tu još planova za budućnost, a o svemu brine upraviteljica zadruge Anđelka Amanović Milinović, vrijedna i svestrana Kninjanka koja izvrsno pliva u izazovima ovako velikog projekta.
Podršku je svojim dolaskom izrazio i župan Marko Jelić koji nije skrivao ponos što se ovakva vrhunska vina proizvoda baš u njegovoj županiji.
Rezervirajte posjet našoj vinariji OVDJE.