For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Pravila privatnosti.
I Accept

Znali su rimski ratnici i legionari da na ovoj velikoj, suncem obasjanoj, visoravni ispod Dinare raste najslađe grožđe i pije se najbolje vino.  

U kolijevci vinogradarstva

Na čudesnoj visoravni iznad sela Vrbnik, pod okriljem Dinare i nekih 7 km od grada Knina smjestilo se naše imanje PZ »Vbrničko selo«.  

Ime »Burnum« potječe od naziva za rimski vojni logor koji je ovdje osnovan početkom naše ere. Njegovi ostaci očuvali su se do danas u obliku dvaju lukova na ulasku u selo Ivoševce. Tu su nekada Stari Rimljani hodali, ratovali i vinom se krijepili.

Baš ovdje, na ovoj visoravni, gdje je zemlja škrta, a sunce najveće prirodno bogatsvo, posadili smo 30.000 čokota vinove loze. Uz pomoć prijatelja iz Slovenija, vrsnih vinogradara iz Goriških brda pokrenuli smo ekološku proizvodnju vina.  

Naša vina su djeca sunca

Opremili smo imanje najmodernijom tehnologijom, ali sačuvali smo obiteljski pristup njezi grožđa. 

Specijalizirali smo se otpočetka za proizvodnju vrhunskih cuvéea u čiji sastav ulaze autohtone sorta ovoga kraja poput pošipa, babića i maraštine, ali i svjetske sorte kao što su chardonnay, voignier, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, marselan i carmenère. 

Naša vina su djeca sunca i djeca ljubavi. Iskrena su i nevina, razigrana i prpošna, ispunjaju srca i spajaju ljude. Mora da ima u njima nečeg dobrog.

Jeste li znali da smo među prvima u Hrvatskoj proizveli pjenušac od sorte babić ?  Prije 3 godine krenuli smo eksperimentalno, a danas se za njega traži butelja više. Jeste li ga već probali?